Fram med förstoringsglaset

Jag såg ett par namn på hästar från Mack's stamtavla som gjorde mig lite nyfiken. Och oj säger jag bara! På Mack's gammelfarfars sida, Caletto's Son, hittar man hingstar som Caletto I och Cor de la Bryere som är hopphästar allihopa. Då har man fått svar på vartifrån Mack's hoppglädje kommer ifrån, haha! Och att dom dessutom var av rasen Holsteiner gör ju de hela lite mer spännande. 
 
Från Mack's gammelfarfars sida igen då, Caletto's Son, hittar man även namn som Ladykiller xx från mammans sida och bak i ledet. Riktigt spännande att söka, läsa och titta på namn som står på hans stamtavla. 
 
Nedan är bilder på tre av hingstarna, Caletto's Son - Caletto I - Cor de la Bryere, i de led som de står i stamtavlan. 


Sökte lite på Cor de la Bryere och kom vidare till en blogg (brahastfakta.blogg.se) där det stod lite information om hingsten. Bland annat att han var "En av de absolut mest inflytelserika och betydelsfulla hingstarna i den moderna halvblodsaveln." Och att denna hingsten var "Otroligt betydelsfull för hoppaveln, hans avkommor ärvde hans fantastiska hoppförmåga, scoop och teknik. Men även hans vilja och arbetsvilja." Han föddes 1968 och dog år 2000, blev hela 32 år! Riktigt spännande att få läsa, minnsan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback