En lång resa från Polen!

I måndags kom ett önskat brev hem till oss. Inget mindre än Mack's pass! Det har varit en hel del kring de så det känns otroligt skönt och underlättande att det äntligen har kommit. Hans gamla pass brann upp i den förra ägarens stall, och enligt dom hade han ett tillfälligt pass. Men det visade sig senare att han inte hade något tillfälligt pass utan bara ett papper med hans chip nr på. "Jaha" tänkte jag och mina föräldrar.. Förra ägaren berättade sedan att passet måste skapas i Polen, där han kommer ifrån, och dom har försökt få det gjort men det har gått så segt (enligt dom). Min mamma tog tag i saken och gjorde lite undersökningar på nätet innan hon kontaktade en person från Flyinge (tror jag). Denne personen visste om en kontaktperson i Polen som vi fick mejladressen till, och därefter började mejlkontakten. Kontaktpersonen i Polen ville ha bilder på Mack, helkroppsbilder, huvud - samt benbilder, vilket jag fixade fram ur arkivet i datorn hehe. Sedan skulle pengar föras över eftersom att det kostar att tillverka nya pass och pappa åkte till banken och fick hjälp där då det skulle föras över som polska pengar...eller hur det nu var. När de var gjort så var det bara att vänta och hoppas på att dom fått in pengarna korrekt. Och i måndags kom den - hans pass! 
 
Men varför registrerade vi inte honom i Sverige för? Nej det går tyvärr inte. Eftersom att Mack kommer från Polen så måste tydligen passet skapas där. Om vi däremot skulle registrera honom i Sverige så skulle de blivit med okänd härstamning, vilket vi tycker vore synd då han har en full stamtavla. Men nu är allting fixat så det känns otroligt skönt! 
 
 
 
Mack's pappa, Armani och hans stamtavla bak i ledet. Vilken överraskning att de finns lite Holsteiner i blodet! Och Caletto, hmm.. spännande namn som jag gjorde lite sökningar på *spännande spännande* ;)

Kommentarer
evie säger:

Skönt att han fått sitt pass! :) hjälpte till att sälja en tinker som var imp. holland men reggad i Tyskland ..hans pass hade försvunnit någonstans på vägen. Nya ägaren fick, precis som ni, krångla med kontakter utomlands för att äntligen få ett pass :)

Svar: Ohja det är de verkligen! :) Nämen där ser man! Det är skönt när man väl har fått hem passet men ack så jobbigt det är med alla kontakter hit och dit, bilder som ska tas på hästen osv. Men men, nu är det gjort iallafall och tur att den nya ägaren fick sitt pass på tinkern! :)
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2014-01-31 | 16:15:19
Bloggadress: http://www.evieastrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback