Dagens oväntade ridpass

Precis som rubriken lyder så blev det ett rätt så oväntat ridpass efter en stund. När jag och mamma kom in till ridhuset så stod det två hinder + två sockerbitshinder uppställda. Och efter en stund när vi hade ridit runt så kom en annan tjej in med sin häst, och det var alltså hon som hade plockat fram dessa hinder. Jag både skritta och trava med halv långa tyglar utan att kräva någonting till en början. Sedan red vi volter, både stora och små, samt serpentinbågar. Jag fick jobba mycket med sitsen men det funka bra emellanåt. Tyvärr var mamma tvungen att åka hem efter en stund då hon skulle rida Jenka, så vi fortsatte i ridhuset med de vi höll på med. 
 
Efter ett tag frågade den andra tjejen lite kring hoppningen med Mack, om vi hade hoppat någonting osv. Och det slutade med att vi var med och hoppade ett par skutt. Hindrena som stod på ena långsidan låg nere på marken och var endast bommar. Och på dom skulle det vara 7 galoppsprång emellan och i högervarv funka det hyffsat ändå! Men i vänstervarv blev han pigg som attan + höll på att vingla mellan hindrena. Efter att vi båda rullat på såhär ett par gånger så höjde vi upp bommarna till ett hinder. Men den här gången tog vi med sockerbitarna, både i den nedre volten och i den övre volten. Man skulle alltså börja att rida i galopp på volten över den ena sockerbiten, vända upp på långsidan och hoppa de första hindret, rida på 6 galoppsprång till de andra hindret och sedan avsluta i den övre volten och hoppa en sockerbit. 
 
En väldigt rolig övning som fick Mack att bli superfin! Dock blir han något framåttung ibland, vilket blir väldigt kämpigt som ryttare. Men utöver de så gick det hyffsat bra. Och att vi sedan fick tips och råd av den andra tjejen var verkligen guldvärt. Jag la av tidigare än henne och hjälpte sedan till med att höja hindrena ännu en gång, samt kolla när hon hoppade denna bana. Bäst att vara på den säkra sidan med tanke på hans framben som var lite svajigt i onsdags. Men eftersom att han inte har visat någonting varken igår eller idag så får vi hoppas på att det har försvunnit! 
 Bilder från idag, mamma fick agera fotograf :)

Kommentarer
my säger:

Vad fina :D

Svar: Åh tusen tack! :D
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2014-01-26 | 20:30:26
Bloggadress: http://monkiapa.blogg.se/
evie säger:

Kul med lite spontanhoppning :) låter som en bra övning också :)

Svar: Ohja! Det var riktigt roligt :D
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2014-01-26 | 20:55:09
Bloggadress: http://www.evieastrom.blogg.se
Emelie säger:

Sv; ja den va grymt rolig!:D vilket tjusigt ekipage!

Svar: Nämen tack du! :D
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2014-01-26 | 22:08:29
Bloggadress: http://emeliejosefssons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback