Lördagen & söndagens träningar

Lördag:

Första dressyrträningen på vääääldigt länge! Vi tog ju en paus på några månader pga min högerhand + att han la sig på högersida, vilket har blivit mycket bättre nu. Iallafall, han kändes (och var) lite för lång i traven och inte lika ihopsamlad som i galoppen. Jag hade behövt rida ihop honom mera men det gick riktigt bra ändå om man bortser ifrån den saken. Galoppen gick kanon! Det måste ändå vara hans gångart med ett stort plus på - samlad, kort och fin. Och i galoppen orkar han bära upp sig på ett helt annat sätt än vad han orkar med i traven. 
 
Vi red till en början i fyra serpentinbågar med en volt i varje båge. Och det som var så härligt och känna var att det var en stoooor skillnad på den vanliga serpentinbågen som vi gjorde allra först, om man jämför med den sista serpentinbågen som vi gjorde i slutet efter alla andra övningar. 
 
Vi gjorde en annan övning som var att trava på långsidan, sakta av till skritt och flytta honom inåt från spåret i skänkelvikning - rakrikta och trava - sakta av till skritt och flytta honom lite inåt igen osv. En riktigt bra övning!
 
Söndag: 
 
Det var en tröttare häst (och ryttare) som tog sig an träningsdag nr 2! Men den här dagen kändes det bättre i traven då han var mer ihopsamlad och inte lika lång som dagen innan. Dock kändes han allmänt seg så jag fick verkligen jobba för att driva på. 
 
Vi gjorde flera olika övningar och en av dom var att skritta och vända rätt upp och sedan flytta honom för höger skänkel - rakrikta och gå ett par steg rakt fram för att sedan flytta honom för vänster skänkel. Sedan gjorde vi samma sak i trav. Det gick trögt till en början då han försöker undvika att flytta sig sidvärtes och nästan blir lite nonchalant. Och då räckte det med att jag väckte honom med ridspöt en gång så gick det mycket bättre! 
 
Sedan travade vi lite innanför spåret för att flytta honom i skänkelvikning längs långsidan. Och även de gick bra, men man får kämpa som bara den när man sitter på. Och eftersom att han kändes lite seg så gjorde vi många ökningar - både på diagonalen - men även inne på voltspåret där vi varierade traven till en ökad trav och sedan minska så att det nästan blev skritt. 
 
Galoppen gick bra den här dagen också! Jag tycker att det har blivit en stor skillnad på hans galopp om man jämför med hur den var förut. Kort och gott så var det en bra och lyckad träningshelg! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback