Gårdagens lååångtur

Först och främst så tog jag och mamma en låååångtur igår med Mack och Jenka. Vi var ute i över 2 timmar och det var så härligt kan jag tala om för er! Båda hästarna var lika trötta på hemvägen, Mack kanske var någorlunda tröttare än Jenka för vi hamna flera meter efter haha.. "Bara för att man är stor så behöver man inte vara snabbast" var ungefär Macks teori. Vi travade en hel del och red till och med under två tunnlar varav båda trafikeras av bilar, bussar och lastbilar hela tiden. När vi skulle under den första tunneln så stannade Jenka så då fick Mack ta täten och han gick under tunneln utan några bekymmer. Den andra tunneln kan man väl kanske inte kalla en tunnel.. utan var mera som en bro som går över järnvägsspåret + en grusväg som vi red på. Och eftersom att bilarna var mycket högre upp den här gången så märkte man att Mack blev lite fundersam och undrade vad det var för något som passera ovanför oss. Men det gick bra då Jenka tog täten den här gången! I den här långa rundan som vi tog så finns det mot slutet en lååång backe upp till en kyrka. Och varje gång jag har ridit där med Citron så har hon alltid taggat till flera meter innan.. anledningen: Vi brukar alltid låta dom galoppera i fullerulle upp för den backen. Och det var inget undantag igår! Jiiiiises vad det gick undan! Det är så härligt att bara ställa sig upp i fältsits och länga på tyglarna och därefter känna hur dom tar i för att komma upp för backen. Det är även skönt att veta om att det inte blir några bocksprång osv då hästarna har fullt fokus på att komma upp då den backen är rätt lång och blir brantare i slutet. 
 
När vi kom tillbaka till stallet fick Mack gå in i boxen och mumsa sin middag. Vi hade även ett stallmöte under kvällen, det är ett sånt härligt gäng och jag trivs verkligen! 
 Bilder tagna tidigare i somras!

Kommentarer
Evelyn säger:

Fina bilder:D

Svar: Tack så mycket :D
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2013-09-30 | 13:55:50
Bloggadress: http://evelynchontos.blogg.se
a s s l a t j e j e r n a säger:

Hej! Vill du va med och utmana oss? Alla förslag är välkomna;) Bästa förslaget belönas med en länk:=)http://asslatjejerna.blogg.se/2013/september/utmana-oss-igen.html#comment

2013-09-30 | 14:01:06
Bloggadress: http://asslatjejerna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback