På bättringsvägen eller ej?

Det var ett tag sen jag skrev någonting om Jenka och hur hon mår idag. Hon har ju varit skadad och under igångsättning sedan i slutet av augusti har jag för mig, och det går sakta men säkert frammåt. Lite trist är det att inte kunnat rida henne fullt ut men å andra sidan så har jag fått rida Citron, min gamla goa foderponny. I nuläget får vi trava kortare sträckor uppsuttet på Jenka och skritta resten. Och det går som sagt frammåt *peppar peppar*. 
 
Detta är vad vi blivit rekommenderade att göra av veterinären och som vi också har gjort:
 
- När hon visade sig vara tvärhalt åkte min mamma och våran instruktör, vars mamma äger Jenka, till en hästklinik ute i Marieberg i Örebro. Dom hade tyvärr inte den utrustning som krävdes för att undersöka henne så därför skickade dom en remiss till Husaby Hästklinik. 
 
- Efter någon vecka åkte mina föräldrar in till Husaby Hästklinik där dom blev rekommenderade att ha Jenka inne i boxvila i två veckor. Dom både röntgade och körde ultraljud på henne, även böjprov gjordes. Med tack vare alla underbara personer i stallet så slapp hon stå själv inne på dagarna. Utan det byttes och fixades med den hästen in som sällskap och den andra hästen ut till hagen osv. Och gissa om det blev ett himlans mockande under dagarna? 
 
- När dom två veckorna hade passerat var det dags för återbesök på samma hästklinik. Denna gång följde jag med och tog ledigt från halva skoldagen. Veterinären gjorde böjprov som visade sig vara enormt bättre än gången innan och Jenka visade inte en lika stor reaktion alls. Dom röntgade henne och där såg dom att en särskild benbit låg konstigt eller hur det var. Veterinären förklarade iallafall att det är extra krångligt när det gäller hästars ben då dom innehåller enormt många olika benbitar hejvilt. 
 
- Vi fick rekommendationer av veterinären om att ha henne i en sjukhage i 4 veckor. Där skulle hon bara få stå och läka helt enkelt och inte ridas eller promeneras. Men vi pysslade självklart om henne - massor!
 
- När dom fyra veckorna hade passerat skulle vi promenera henne för hand i ytterligare fyra veckor. Och det var riktigt skönt både för oss ryttare och för Jenka. Många mysiga promenader blev det! 
 
- Efter dom fyra veckorna som bestod av promenader fick vi äran att rida henne endast i skritt i ytterligare fyra veckor. Men nu fick vi sitta uppe på hästryggen igen! Gissa om det var en härlig känsla. 
 
- Nu har dom fyra veckorna också passerat och vi får nu trava kortare sträckor med henne. Och det har vi fått göra i ca två veckor just nu. Det var knappt att hon ville sakta av första gången jag travade med henne.. 
 
Det är både trist och dyrt att ha en häst som skadar sig och som kräver veterinärbesök. Men det är tur att det finns välutbildade veterinärer som tar hand om våra fyrbenta vänner! 
 

Vad fin man blir av barbackaridning haha..
/Jenny

Kommentarer
Beatrice.A säger:

Omg vilken skadehistoria, mindre roligt. Jag vet hur det är.. fasen inte kul. Fin blogg btw!:)

Svar: Ja.. inge roligt alls. Men vad ska man göra, haha! Tack tack:)
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2012-11-15 | 23:17:39
Sofie säger:

Vad härliga bilder du har på bloggen. Missa inte att du kan vinna en virkad version av din favorithäst på vår blogg: http://isbitarna.se/?p=22748

//Sofie, www.isbitarna.se

Svar: Åh, tack så mycket!:)
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2012-11-15 | 23:45:51
Bloggadress: http://isbitarna.se
Annika säger:

Super fin bild :)

Svar: Tusen tack!:)
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2012-11-16 | 10:17:26
Bloggadress: http://blogofphoto.webblogg.se
Daniela säger:

Jätte vacker bild!

Svar: Tack så mycket!:)
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2012-11-16 | 16:03:30
Matilda säger:

Hihi, barbackarumpa... Fashion ;)

Svar: Haha ja verkligen, en standard;)
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2012-11-16 | 18:00:49
Bloggadress: http://pussmulen.blogg.se
Caroline säger:

Åh vilka härliga och fina bilder ni har på eran blogg :D

Svar: Tack så jättemycket, vad glad jag blir!:D
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2012-11-16 | 22:44:03
Bloggadress: http://carolinesfotografier.blogg.se
Hanna säger:

Super fin bild verkligen!

Svar: Tusen tack!
Selma & Jenny - Närkeryttarna

2012-11-17 | 11:01:06
Bloggadress: http://hannaeek.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback